Top bezienswaardigheden

Top bezienswaardigheden

In Portugal is er veel te zien. Zo heb je een aantal verschillende steden die je echt is een keer gezien moet hebben. Zo heb ik je net al verteld over Lissabon en Porto. Een andere stad wat je echt is een keer gezien moet hebben is Algarve. Algarve staat namelijk bekend om de mooie kustgebieden. Mooi met geel zand en een kust van 200 kilometer lang. Het zijn niet alleen maar stranden die je daar hebt. Algarve is al namelijk uitgeroepen tot de mooiste grote stranden van Europa. Dat zegt wel iets over hoe mooi het daar is. Ook kun je er lekker van de zonsondergang.

ioana-mohanu-TElzaVit720-unsplash
lucian-andrei-_5JtKjB3mto-unsplash

Sintra

Sintra staat bekend om zijn extravagante paleizen. Mocht je het mooi vinden om bijvoorbeeld paleizen te gaan bezoeken kan je dat het beste doen in Sintra. Zo staat Sintra bekend om de mooie gele paleizen. Ook krijg je er een beetje een jungle gevoel bij. Dat komt omdat het tussen de bossen ligt. Van binnen zijn de paleizen ook erg groot. Hoe lang de paleizen er staan kunnen ze moeilijk inschatten. Men schat zo in dat de paleizen rond de 17de eeuw zijn gebouwd. Mocht je dus verblijven in Lissabon is dit echt een aanrader om het is een keer te gaan bezoeken. Het ligt namelijk zo’n 40 km van Lissabon af. Prima te doen dus als je een auto kan huren. Misschien kan je zelfs een afspraak inplannen via je hotel dat zij jou met een busje daar naar toe brengen en weer komen ophalen.

robythai543-hyv4iNfI2xk-unsplash
tania-mousinho-RcFJRnsvYBA-unsplash

Serra da Estrela

Mocht je meer houden van het beklimmen en heb je stevige wandelschoenen bij je? Kan is het ook gigantisch mooi om naar Serra da Estrela te gaan. De stad staat bekend om zijn bergketen. De stad heeft ook de hoogste bergketen van Portugal en dat ligt op zo’n 2000 meter.

Douro-vallei

Hier groeien de druiven van veel verschillende soorten en beroemde wijnen van Portugal. Hoewel het veel gebergte is is het ook makkelijk om met de auto te komen. De velgen zijn namelijk best goed te doen met een normale personenauto. Je kan de Douro-vallei ook bezichtigen met een boottocht. Zo kom je langs verschillende bergen met veel verschillende soorten bloemen. Het geeft een heel mooi effect met veel verschillende kleuren op een berg. Zo lijkt het ook net alsof de berg is ingekleurd. Dat geeft dus ook een mooi effect.

Meer Te Weten Komen

Algarve

Portugal

Vakantie