Bezienswaardigheden Portugal

Bezienswaardigheden Portugal

Over de gehele wereld heb je mooie bezienswaardigheden. Daar valt Portugal ook onder. ZO heeft Portugal bijvoorbeeld Lissabon. Lissabon is zoals je waarschijnlijk al wel weet de hoofdstad van Portugal. Het is een mooie stad met veel verschillende dingen wat je daar kan doen. Zo kan je bijvoorbeeld naar een museum gaan om meer over de stad te komen te weten of geniet je van een lekker ijsje op het terras kijkend naar de leuke trams die in de stijlen straten naar boven komen rijden. Alfama is ook een wijk in Lissabon wat bekend staat van de stijlen straten en de leuke huizen. De huizen doen je namelijk een warm gevoel geven als je er rondloopt. Je voelt je dan ook echt even een toerist omdat je het hier nooit ziet in Nederland. De huizen zijn daar met veel verschillende leuke kleuren geverfd zodat het een gezellig en een warm gevoel geeft.

vita-marija-murenaite-Bg8atM-RVuw-unsplash
ricardo-resende-swivynstICo-unsplash

Porto

Naast Lissabon heb je ook nog een andere grote stad genaamd Porto. Misschien ken je het wel van het voetbal. Maar naast het voetbal om heeft Porto nog meer te bieden dan dat jij denkt. Zo heeft Porto nog veel oude gebouwen die er nog staan met ieder een ander kleurtje. Ook ligt porto aan een leuke rivier waar je met de boot overheen kan gaan om zo een rondvaart toch te maken over de rivier. Zo zie je Porto ook van een afstandje. Ook in Porto heb je te maken met lekker weer. Zo heb je warme en lange zomerdagen terwijl de winter vaak zachte winters zijn. Mocht je er nou nog in de avond zijn is het leuk om naar een voetbalwedstrijd te gaan van Porto. Vooral als je van voetbal houdt. Het voetbal is daar namelijk nog een grotere sport dan hier. Daar wordt er ook veel meer meegeleefd met de spelers die daar het veld op komen rennen. Ook wordt het meer gejuicht dan hier in Nederland. Daarbij komt kijken dat Porto ook een van de grootste clubs zijn in Portugal.

Ook kan je een kijkje nemen in het mooie oude en antieke bibliotheek van Porto. Het is een bieb voor in de boeken. Het is ook een van de mooiste in de wereld. Mooie grote trappen en veel boeken, heel veel boeken. De trap is bedekt met een mooie rode loper en de boeken staan in grote kasten van antiek hout.

claudio-schwarz-purzlbaum-8HjaINJWF9k-unsplash
vienna-reyes-qCrKTET_09o-unsplash

Meer Te Weten Komen

Algarve

bezienswaardigheden

Vakantie